SAHNE SANATLARINA İLGİ DUYANLAR DİKKAT!

POTANSİYELİNİZİ KEŞFETMEYE HAZIRLANIN
Temel oyunculuk eğitimi, oyunculuk ve sahne sanatlarına yeteneği olduğunu düşünenler için iyi bir fırsattır. Oyunculuk için olmazsa olmaz noktalara odaklanan temel oyunculuk eğitimi, MEB onaylı müfredatı ile kursiyerlerine temel oyunculuk teknikleri ve becerilerini kazandırmayı amaçlar. Temel oyunculuk dersleri tamamlandığında kursiyerin sahne sanatları hakkında geniş bir birikime sahip olması hedeflenir.
- ÖNCE SESİNİZİ KULLANMAYI ÖĞRENMELİSİNİZ
Temel oyunculuk dersleri ilk aşamada ses kontrolü ve kullanımına yönelerek etkili bir iletişim için gerekli olan kazanımları kursiyerlere aktarmayı hedefler. Sahne sanatları için ses kontrolünün son derece önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Bu nedenle başarılı bir oyuncu olmak için konuşma sırasında nefes kontrolü, diyafram kullanımı, konuşma organlarının sesleri çıkarmak için alması gereken pozisyonlar gibi temel bilgilere değinmek şarttır.
- BEDEN DİLİNİZİ AKTİF OLARAK YÖNETMELİSİNİZ
Temel oyunculuk eğitimi beden dili yönetimiyle devam eder. Beden diliyle birlikte kursiyerin duyularının gelişmesi, temel doğaçlama yeteneklerini kazanması ve Tirad çalışmalarına hazır hale gelmesi amaçlanır.
- SAHNEYE HAKİM OLMALISINIZ
Temel oyunculuk eğitimi dendiğinde akla gelmesi gereken ilk noktalardan biri de sahne duruşudur. Bu aşamada kursiyerin heyecanını kabullenerek doğru şekilde yönlendirmeyi öğrenmesi, özgüvenli bir sahne performansı için gerekli kazanımları elde etmesi ve topluluk karşısında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi sahibi olması gerekir.
- KAMERA ARKASINDAN BAKABİLMELİSİNİZ
Temel oyunculuk eğitimi programlarının son aşamasında kursiyere kamera önü bilgilerin yanı sıra kamera arkası bilgiler de aşılanır. Bu doğrultuda oyuncunun yönetmen ile oyuncu ilişkisini daha iyi bir şekilde kavraması ve performansını bu paralelde sergilemesi beklenir.
UYGULAMA AĞIRLIKLI BİR EĞİTİMLE SAHNE DENEYİMİ KAZANIN